Standardt HUNDFODER

STANDARDT ORIGINAL FODER

 

STANDARDT ORIGINAL NORMAL

För den normala hundens behov.

VALP , UNG , VUXEN , SENIOR , AKTIV , DRÄKTIG/DIGIVANDE
Ett balanserat helfoder för hundar i alla åldrar med ett normalt näringsbehov.

 

 

STANDARDT ORIGINAL MILD

För hunden med speciella näringsbehov.

VALP , UNG , VUXEN , SENIOR , AKTIV , KÄNSLIGA/PROTEINREDUCERAT

Ett balanserat helfoder för hundar med låg aktivitet, kastrerade, övervikt eller av andra orsaker kräver mindre protein och mineraler.

 

 

STANDARDT ORIGINAL EXTRA

Till de som kräver mer.

VALP , UNG , VUXEN , SENIOR , AKTIV , DRÄKTIG/DIGIVANDE

Ett balanserat helfoder för hundar i alla åldrar med ett högre näringsbehov och behöver mer protein och fett.

 

 

STANDARDT ORIGINAL LÄTT

Till hunden som behäver en lägre fetthalt.

VALP , UNG , VUXEN , SENIOR , AKTIV , KÄNSLIGA

Ett balanserat fettreducerat helfoder till hundar i alla åldrar.

 

 

 

STANDARDT FODER - Biologisk anpassad ursprungskost

Som hemlagad kost i torr form som överensstämmer med hundens naturliga näringsbehov och biologiska upptag. Redan 1989 släpptes vårt första foder och idag är Standardt Produkter ett av de äldsta fodermärkena på den Svenska marknaden.

Vi är en av de få som fortfarande själva har kontroll och översikt över hela processen. Från valet av råvaror, inköpen, recepten, tillverkningen och sluthantering.

Alla våra råvaror är alltid noga kontrollerade och godkända efter Sveriges och EU's alla lagar och regler. Vi och våra produkter är registrerade hos Jordbruksverket.

Standardt Produkter foders näringsinnehåll är baserat på animaliskt protein, fett och naturliga näringsnivåer med goda marginaler för att efterlikna hundens ursprungskost.
Vår tanke är att det ska vara som hemlagad mat fast i torr form och att det ska överensstämma med hundens naturliga näringsbehov och biologiska upptag. Allt för att hunden skall kunna behålla en stabil och sund kroppskondition, samt högsta fysiska funktion genom de olika stadierna under sin livstid.

Att använda naturligt baserade och biologiskt anpassade råvaror ger det bästa näringsupptaget. Detta är ett grundkrav för alla våra produkter så att hunden ska få den näring den är ämnad att äta och behöver. Allt för att hunden skall kunna behålla en stabil och sund kroppskondition samt högsta fysiska kondition i alla dess funktioner i de olika stadierna genom sin livstid.
Korrekt näring och sund kosthållning har största betydelse för kroppens fysiologiska funktioner. Den höga halten av animaliskt protein en ger långvarig mättnadskänsla och uppfyller näringsbehovet. Våra torrfoder har därför, precis som färsk kost, animaliska råvaror som proteinkälla, animaliskt fett, rikligt med vitamineroch minelraler/spårämnen och slutligen milda vegetabiler som krävs för att kunna göra ett torrfoder.

 

Alla råvaror vi använder är enskilt kontrollerade och analyserade utifrån Jordbruksverket och Svenska tullens lagar och föreskrifter.

 

 

KÖTT - Animaliskt Protein är det mest fullvärdiga

En animalisk proteingrund för att ge en fullvärdig samt den bästa näringsbalansen av de viktiga aminsyrorna. Ur aminosyrorna bildas biologiskt anpassad näring som är byggstenar till muskler, celler, hormoner, och enzymer. Dessa är viktiga i de olika stadierna i hundens liv.

Kött är rikt på naturligt zink, järn, koppar, B6, B12, A-B vitaminer och de viktiga essentiella aminosyrorna bl. a lysin, metionin och cystin som i kroppen omvandlas till olika proteiner, exempelvis taurin och karnitin. Finns rikligt med kött i fodret, täcks alltid behovet av lysin och karnitin naturligt och behövs då inte tillsättas extra. Samtliga är viktiga för röda blodkroppar, hjärtverksamhet, ämnesomsättning, fettförbränning, leverfunktion och för en frisk sund utveckling.

 

 

Animaliskt fett- Den främsta energikällan

Animaliskt fett är extremt viktigt för hundens energi. Energin används även konstant som hjälp till näringsupptaget, hormoner, hud, päls och tillväxt. I animaliska fetter finns alla viktiga fleromättade fettsyror bl. a Omega3 (EPA & DHA) och Omega6 (GLA) de essentiella linol och linolensyrorna. Dessa fetter ökar kroppens mottaglighet för att uppta de fettlösliga A, D, E vitaminerna och har även hälsoeffekter för en frisk hud, muskler, broskbildning och glansig päls. Hunden måste få dessa fettsyror genom kosten då de inte kan tillverka dem själva.

 

 

Råvaror med rikligt innehåll av vitaminer, mineraler och övriga näringsämnen

Vi anser det är ytterst viktigt att enbart använda oss av råvaror med hög kvalité och som innehåller rikliga mängder av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Samtliga är livsnödvändiga för kroppsfunktionerna som tillväxt, vitalitet och det allmänna välbefinnandet. En obehandlad kalkråvara så att kosten innehåller en korrekt balans mellan kalk/fosfor. Kalk bygger inte bara upp ett starkt skelett, det reglerar även ben-/fosforomsättningen vid ben-/broskbildning. Det är en nödvändig komponent för cellernas uppbyggnad, hormonreglerande PTH, blodkoagulering, insulinproduktion, är hjärtrytmsreglerande samt reglerar kroppens ph och syra/basnivåer. Kalk överför även nervimpulser till musklerna och ökar blodgenomströmningen i muskelvävnaderna.

 

 

Vegetabiler

Vi anser det är viktigt att använda råvaror som har så liten negativ inverkan på kroppen som möjligt, precis på samma sätt som när man gör sin egen hemlagade kost till sin hund. De vegetabilier vi använder är bl a milt för mage och tarm, har ett lågt fiberinnehåll, fritt från ämnen som fytinsyra, oxalsyra, garvsyra och gluten. Att dessutom enbart använda vegetabiliska råvaror med låga proteinvärden ger oss möjligheten att lägga i större mängder av köttråvaror.

 

 

STANDARDT ORIGINAL HUNDFODER INNEHÅLLER INTE

Vi är mycket noga med vad vi lägger i våra foder och framförallt vad vi inte lägger i våra foder. Ni kan läsa en mer detaljerad beskrivning om vad Standardt Original inte innehåller här