Standardt BENMJÖL : Den mest naturliga källan för kalcium. Ej kemisktbehandlat

Standardt kosttillskott BENMJÖL för hund och katt

 

Ett naturligt kalktillskott för hund och katt. Standardt BENMJÖL är en helt naturlig kalkkälla med kondroitin från brosk (ca 10%). Enbart torkat och malt ben/brosk, ej kemiskt behandlat. 
Kalk + kondroitinsulfat från brosk är viktiga beståndsdelar i skelett- och leduppbyggnad. 

Standardt BENMJÖL kan används till egen matlagning eller ihop med ett helfoder. När man lagar sin egen mat och använder råvaror som innehåller fosfor (ex. kött, fisk, spannmål, potatis), är det extremt viktigt att tillföra kalk i sammansättningen. Detta för att upprätthålla en korrekt balans mellan kalcium och fosfor. Det kan användas tillsammans med helfoder vid misstanke att det inte finns tillräckligt med kalcium för att täcka behovet. Situationer där detta kan uppstå är vid tillväxt, inflammation i skelettet som kallas panosteit, dräktighet och digivning. Då ökar behovet av kalcium och kan vara fördelaktigt att tillföra extra för att motverka komplikationer och kostrelaterade problem. Kalk ger rätt balans för slemhinnan i mage och tarm. Kalk kan bidra till att minska risken för skelett-/ledproblem och reglera kroppens PH-värde (syra/basnivåer). Viktig komponent för cellernas uppbyggnad, hormonreglerande PTH, blodkoagulering, insulinproduktion och är hjärtrytmsreglerande. Kalk hjälper även till att överföra nervimpulser till muskler och bidrar till ökad blodgenomströmning i muskelvävnaderna. Standardt BENMJÖL är inte kemiskt behandlad, därför kan inte ett kalköverskott tas upp av kroppens slemhinnor utan slussas ut med avföringen.


Utmärkt för de som lagar sin egen mat.

Kan även ges tillsammans med ett helfoder.

Behöver ni hjälp med foderstater, recept, kostrelaterade problem eller har andra frågor är ni välkomna att kontakta oss direkt.

Standardt BENMJÖL är en Svenskutvecklad-/tillverkad produkt, registrerat och godkänd av Jordbruksverket. Innehåller enbart råvaror som är kontrollerade och godkända enligt Svenska normer, regler och lagar.


Vitaminer & mineraler/spårämnen kan bidra till

  • Basiska egenskapers
  • Skelett-/broskuppbyggnad
  • Stabilisera hormoner
  • Nybildandet av celler

Kostrelaterade problem kan bidra till

  • Hormonstörningar
  • Skör benstomme
  • Svamp
  • Surhet i kroppen
  • Växtvärk
  • Panosteit "inflammation i hela benet". 

Analytiska beståndsdelar: Råaska 67% (därav Kalcium 26%, Fosfor 14%, Magnesium 0,4%) Sammansättning: Benmjöl fritt från limämnen (100%)

 

dosering per dag
HUND/kg

0 - 5 1 tsk
5-10 2 tsk
10-20 1 msk
20-30 2 msk
30-40 2,8 msk
40-50 3,5 msk
+50 +4 msk


KATT/kg
0-2,5 0,5 tsk
2,5-5 0,75 tsk
5-7,5 1 tsk
+7,5 1,5 tsk

 

Doseringen bör fördelas över dagens samtliga mål.
Bör fasas in med +1/4 dos varje vecka till full giva är nådd.


1 tsk = ca 4,6g
1g ben/broskmjöl = ca 260 mg kalcium

 

Doseringen bör fördelas över dagens samtliga mål.
Bör fasas in med +1/4 dos varje vecka till full giva är nådd.